lauantai 26. huhtikuuta 2014

Lahti kv.

Nyt korkattiin Miyessan näyttelykausi vuodelle 2014! Tänään oli Lahden kansainvälinen, ja ajelin sinne Bondin kanssa. Tuomarina oli Maija Sylgren, sama jolla Bondi valioitui Heinolassa viime elokuussa.

Valioluokassa oli neljä urosta, kun yksi puuttui. Bondin tulos ERI 3 SA PU-4. Kaikkiaan uroksia oli paikalla 11.

Vapunpäivänä juostaan Iitissä. Tästä alkaa kesä!

lauantai 5. huhtikuuta 2014

Terveystarkastusten tuloksia

Tämän vuoden puolella kolme kasvateistani sekä Sara ovat käyneet tarkeissa. Sydän on ultrattu Sulolta, Bondilta sekä Lindalta (Saila Kariola Pirkkalan Oivassa) ja silmät tutkittu (uusinta) Saralta ja Bondilta (Sari Jalomäki Malmilla Animaagi Apexissa).

Sulolla todettiin mitraaliläpissä paksuuntumaa sekä lievä mitraaliläpän vuoto, mutta ei selvästi todettavaa sivuääntä. Se määriteltiin rajatapaukseksi. Lindalla myös mitraaliläpät paksuuntuneet ja lievä vuoto, mutta ei minkäänlaista todettavaa sivuääntä. Se määriteltiin myös rajatapaukseksi. Molemmat uusintaultrataan 6-12 kk kuluttua.

Bondilla tulos oli normaali, ei vuotoja ja läpät normaalit. Bondi todettiin myös silmätarkastuksessa terveeksi.

Sara sai myös silmätarkastuksessa lausunnon terve. Edellisen kerran sillä oli epäily lasiaisen rappeumasta, mutta siitä ei ole nyt merkkiäkään. Todennäköisesti se epäily on aiheutunut silloin kevään kovien hiekkatuulten aiheuttamista tulehdusmuutoksista. Nyt olen laittanut tuulisina päivinä illalla Bepanthen-silmätippoja sille, joten hiekka on huuhtoutunut pois. Saralla on kuulemma ikäisekseen silmät erittäin hyvässä kunnossa. Lievää näön heikkenemistä ilmeisesti on, mikä johtuu ohenemisesta (olikohan sarveiskalvon?). Kerroin, että juuri muutama viikko sitten se hukkasi meidät keskellä peltoa, ja pelästyin että eikö se näe. Mitään suurempaa huolta ei siis kuitenkaan ole. Ja ruusunpiikin aiheuttama kaihi on edelleen kapselissa eikä ole lähtenyt liikkeelle. Siinä on kyllä Saralla ollut suojelusenkeli paikalla, silmä oli niin isossa vaarassa silloin, ja se oli vasta 7 kk ikäinen. Ja traumasta aiheutunut kaihi jäi aiheeksi, mikä uskomaton onni onnettomuudessa!

Viron reissulla Elsalle menestystä!

Vaikka vuosi jo ehti vaihtua ja 2024 alkaa, palaan vielä viime vuoteen. Huomasin yhtäkkiä, että olen unohtanut päivittää Viron-matkamme tulo...