keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Tiineysoraakkelin toiminta on loppunut!

Yritin tänään soittaa Tiineysoraakkeliin ja varata hyvissä ajoin Lindalle aikaa ultraan. Rouva Bondestam vastasi puhelimeen ja kertoi, että he ovat lopettaneet toimintansa marraskuussa Lääkäriliiton kehoituksesta! Sören Bondestamhan ei ole eläinlääkäri vaan radiologi. Minnes minä nyt vien Lindan ultraan??

Tässä vielä pari kuvaa tytöistä tältä illalta, kun ei kumpaakaan huvittanut nousta sohvalta iltalenkille :)

sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Linda astutettu Noahin kanssa!

Tänään lähdimme kuitenkin ajamaan Pirkkalaan, kun Lindalla ei tullut enää oikein kävelystäkään mitään, oli niin erikoinen olo :) Jutta totesi, että no jos siellä on neito noin pulassa, niin täytyyhän sitä neitoa auttaa :D

Astutus sujui todella nopeasti ja helposti, hyvä että kerkisimme edes kadulta sisätiloihin! Se on tehokasta kun se on tehokasta... Hääkuvatkin saatiin otettua autolla ennen poislähtöä ja Jutta toivottavasti ehti työvuoroonsa :) Kiitos Noah ja Jutta!
Tässä hääpusu!


Lisätiedot pentueesta sivupalkissa!

lauantai 26. maaliskuuta 2011

Kokousta ja juoksua

Olin tänään Vantaan Ilolassa WH:n kevätkokouksessa. Paikalla oli 14 henkeä, mikä on enemmän kuin silloin, kun itse olen viimeksi ollut paikalla. Oli mukava tavata porukkaa.

Lindan juoksu on siinä vaiheessa, että täällä on aika hurja meno. Sara astuu Lindaa minkä ehtii ja Linda veivaa niin, ettei sille ulos mennessä saa kunnolla takkiakaan päälle. Herrahenkilö ottaa meidät Pirkkalassa vastaan tiistai-iltana, hänellä kun on treffikalenteri tämän viikonlopun osalta täynnä :)

maanantai 21. maaliskuuta 2011

Housupiilo

Tänään palatessani töistä Linda oli hankkiutunut housuistaan eroon. Yleissilmäyksellä niitä ei näkynyt missään, ja lähdin ensin viemään koiria ulos. Palattuamme aloitin etsinnät: eteinen, ei näy - työhuone, ei näy edes koirien pedillä, keittiö, olkkari, ei missään. Makuuhuone - ei sängyssä eikä sen alla, ei kummankaan koiran pedissä, nostin filttejäkin. Uusi kierros! Löytyivätpä lopulta Saran sängystä filtin sisältä, filtti paketiksi käärittynä! "Ei nää oo kivat pitää, laitetaan ne piiloon!" :D Fiksu mimmi!

sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Lunta ja aurinkoa!

Tänä viikonloppuna olemme nauttineet upeasta auringonpaisteesta ja uudesta puhtaasta lumesta, jota satoi runsain mitoin! Molempina päivinä kiersimme päivällä puolitoista tuntia maita ja mantuja, Mellunkylää, Kontulan Kelkkapuistoa ja Vartiokylää. Ihana kevät tulee!

torstai 17. maaliskuuta 2011

Sara sydänultrassa

Saran sydän tutkittiin tänään illalla Herttoniemen Eläinlääkäriasemalla. Lääkäri oli Marika Melamies, ja Saraa jännitti taas aivan vietävästi, koska sille on vuosien saatossa tullut kova eläinlääkäriasemapelko... syystäkin ;-)  Tässä kokonaisuudessaan lausunto, jonka sain:

"Sara tuli tutkimuksiin sydämessä kuullun sivuäänen takia. Yleistutkimuksessa Saran sydämessä kuultiin vasemman eteis-kammioläpän alueella hyvin lievä supistusvaiheen (=systolinen) sivuääni, voimakkuudeltaan 1/6. Sydämen rytmi oli tasainen ja hengitysäänet normaalit.

Verenpaine oli hieman korkea, mutta Saran jännittyneisyyden huomioonottaen vielä hyväksyttävä.

Sydämen ultraäämitutkimuksessa päälöydös oli vasemman eteis-kammioläpän (mitraaliläppä) lieväasteinen rappeumamuutos ja tästä johtuva lievä vuotovirtaus vasemmasta kammiosta vasemman eteisen puolelle. Muutokset viittaavat läpän rappeumasairauteen (ns. myksomatoottinen endokardioosi), joka on yleensä hitaasti vuosien saatossa etenevä sairaus. Sairaus etenee yksilöllisellä vauhdilla, eikä tarkkaa ennustetta voida antaa. Lisäksi Saran vasemman kammion koko on hieman viitearvojen yläpuolelle - tämä voi olla yksilöllinen piirre tai liittyä sairauteen.

Läppämuutos ja vuotovirtaus ovat niin lieviä, etteivät ne tällä hetkellä vaikuta Saran elämään. Suosittelen jatkossa sydämen kuuntelua eläinlääkärillä 1/2-1 vuoden välein ja ultraäänikontrollia, kun sivuääni on voimakkuudeltaan luokkaa 3-4/6 tai heti jos Saralla ilmenee sydämen vajaatoiminnan oireita (rasituksensietokyvyn heikentyminen, levottomuus/yskä öisin, pyörtyily). Lääkityksistä ei ole todettu olevan hyötyä ennen sydänvian oireiden kehittymistä."

lauantai 12. maaliskuuta 2011

Wiipotin kertaa seitsemän...

oli tänään Luukissa, kun Sara ja Linda sekä Riina ja Evia kohtasivat uudet kaverit Pepin 2,5v., Namin 1,5v. ja Riemun 16 viikkoa! Saatiin kunnon lumileikit aikaiseksi ja minä yritin napsia kuvia... Kivan päivän jälkeen kyllä väsytti :)

sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Koiraluennolla

Tänään olin kuuntelemassa Tommy Wirenin luentoa koirankoulutuksen perusteista ja koiran käytöksestä. Luento järjestettiin Tikkurilassa, joten matkakaan ei ollut pitkä. Kyllä oli antoisa sunnuntai! Olen pitkään halunnut päästä kuulemaan Wireniä, ja kyllä todella kannatti. Toivottavasti samanlainen tilaisuus tulee vielä uudelleenkin! Nuo muistutukset saisi kerrata vaikka vuosittain ja katsoa pitkään peiliin...
En tehnyt muistiinpanoja, koska Anita Sandqvist tekee luennosta tiivistelmän Whippet-lehteen!

perjantai 4. maaliskuuta 2011

Poikien seurassa

Käytettiin vielä loman loppuosakin hyväksi ja käytiin tänään aamupäivällä kylpylässä! Tytöt saivat mieluista ja tuttua herraseuraa: Beni, Rio ja Danny. Vähän meillä kaimani kanssa meinasivat kädet loppua kesken, kun viittä innokasta neljällä kädellä yritimme hallita :) Ovat kovin sukkelia liikkeissään kaikki... onneksi myös kovin tottelevaisia ja ihania!

Viron reissulla Elsalle menestystä!

Vaikka vuosi jo ehti vaihtua ja 2024 alkaa, palaan vielä viime vuoteen. Huomasin yhtäkkiä, että olen unohtanut päivittää Viron-matkamme tulo...