lauantai 21. maaliskuuta 2015

Sydäntutkimuksissa Pirkkalan Oivassa

Sara ja Linda olivat tiistaina 17.3.2015 kontrolleissa.

Sara (Belltown Blackballet): ei DCM, mutta määriteltiin rajatapaukseksi, koska aiempaa tutkimustulosta ei ole saatavilla. Systolinen sivuääni mitraalialueella 2/6, syke 100/min alussa, loppuvaiheessa 89/min. Mitraaliendokardioosi. Muut arvot kaikki viitearvojen puitteissa. Ei oireita vajaatoiminnasta. Saralla todettiin edellisen kerran sivuääni 1/6 ultrassa vuonna 2011, neljä vuotta sitten. Seurantasuositus 12-24 kk kuluttua, mutta kahden vuoden kuluttuahan se jo lähenee 13 vuotta...

Linda (M. Adelinda): ei DCM. Systolinen sivuääni mitraalialueella 2/6. Mitraaliendokardioosi, vuoto 5,3 m/s. Syke 120 m/s. Muut arvot viitearvojen puitteissa. Vuosi sitten minkäänlaista sivuääntä ei löytynyt. Seurantasuositus 12 kk kuluttua.

Tiesin mennessäni, että molemmilla on sivuääni. Kuvittelin, että Saralla olisi jo 3-4/6 ja että Lindalla olisi vain 1/6. Positiivista on se, että Saila Kariola totesi molemmat koirat kuitenkin terveiksi, eli nämä eivät aiheuta elämään mitään muutoksia. Ja Saran tila ei ole juurikaan muuttunut neljässä vuodessa. Lindalla kaikki lukemat olivat samoja kuin vuosi sitten, ainoa ero oli että nyt sivuääni kuului.

Ei kommentteja:

Hyvää vuodenvaihdetta!