tiistai 2. kesäkuuta 2015

Viron muotovalio -titteli Bondille

Lauantaina 30.5.2015 lähdimme Eckerö Linen M/S Finlandialla kohti Tallinnaa, kolme ihmistä ja kolme koiraa: Linda poikiensa Sulon ja Bondin kanssa sekä Riikka, Pertti ja minä. Matka meni hyvin ja majapaikka löytyi Tallinnan ulkopuolelta Maardusta. Hostelli osoittautui niin venäläiseksi, että siellä ei puhuttu ollenkaan viroa eikä osattu juurikaan englantia. Kylpyhuoneeseeni ei tullut valoa ja huoneen loisteputkista oli puolet pimeänä. Onneksi on valoisa vuodenaika... Yö meni osittain valvoessa, kun hostelliin saapui kaksi bussillista venäläisiä urheilijalapsia, jotka huusivat, juoksivat käytävillä ja paiskoivat ovia myös aamuyöllä. Aamiaisella PITI olla neljä eri menuvaihtoehtoa, mutta keittiöhenkilökunta oli silminnähden närkästynyt kun saavuimme paikalle lasten lisäksi. Meille sanottiin: "Porridge, only porridge!" Tyydyin kupilliseen teetä, se oli jotain liptonlitkua, ei haudutettua. Sitten viereiseen pöytään eräälle miehelle tuotiin lättyjä, ja niiden tuoja huomasi sanoa minulle: "I forgot there is pancakes too!" Otin sitten niitä...

Näyttelypaikka, Kalev Staadion, löytyi helposti Tallinnasta Riikan ja Pertin toimiessa navigaattorin ja kartanlukijoina. Saimme sadekuuron niskaamme kävellessämme autolta. Toinenkin sade tuli vielä ennen kehän alkua, mutta whippetit arvosteltiin auringonpaisteessa. Sulo oli ainoa avoimen luokan uros mutta sai tuomari Helina Simbergilta (Viro) EH:n, joten sen osalta kilpailu tyssäsi siihen. Valioluokassa oli kaksi urosta. Bondi sai ERI 2 SA ja voittaja oli Lancar Dream El Dorado, jolla on pitkä tittelilista: EST CH EST JCH EST JW13 FIN CH LVA CH LVA JCH TLNJW13 TLNW13.

Paras uros -luokassa Lancar Dream El Dorado voitti ja sai CACIBin, Bondi oli PU-2 ja koska voittaja oli jo Viron valio, se ei voinut ottaa serttiä vastaan ja Bondi sai Viron sertin valmistuen samalla Viron muotovalioksi. Bondi sai myös vara-CACIBin.

kuva: Pertti Lasonen


Linda oli ainoa valioluokan narttu mutta sai EH:n, joten senkin kilpailu päättyi siihen.

Virossa kasvattajaluokkaan osallistuu 3-5 koiraa, joten meille oli tullut siihenkin osallistumisoikeus ja numerolappu. Luulin ettei kahdella EH:lla osallistuta siihen, mutta meidät kutsuttiin kehään kuitenkin. Sain siis myös kasvattajaluokan arvostelun. Kuulemma tyypit hyvät ja liikkeet hyvät, mutta pitäisi olla yhtenäisempi ryhmä. No, onhan Linda ihan eri tyyppiä kuin poikansa.

Kun pääsimme näyttelystä autoon, alkoi suorastaan käsittämättömän kova kaatosade, ja sitten tuli rakeita niin että tuulilasi täyttyi valkoisesta töhnästä. Ajattelin että menevätkö pellit lommoille!

Kotimatka meni hyvin ja johtuen laivan hitaasta tyhjennyksestä olimme vasta yhdentoista aikaan illalla kotona. Sulo perheineen jatkoi vielä matkaa meiltä Poriin.

Ei kommentteja:

Hyvää vuodenvaihdetta!