lauantai 23. marraskuuta 2019

Suuri suru, Sara on poissa

Yhdestoista hetki. Se on nimenä ainakin kahdelle laululle, ja yhdestoista hetki koitti myös meille marraskuussa. Sara lähti sateenkaarisillalle 11.11.2019 ja jätti ison ikävän ja suuren tyhjän tilan meihin kaikkiin. Saralla oli ikää 15 vuotta 5 kk ja 1 viikko, joten melkein puolet 16. vuodesta ehti kulua, ja Sara ehti nähdä 16 kesää sekä 16. ensilumensa. Sara oli Belltown-kennelin ensimmäisestä pentueesta, ja sisarusparvensa viimeinen elossa. Jimi-veli menehtyi tämän vuoden tammikuussa, Marco, Beni ja Ira sinä vuonna kun täyttivät 11 vuotta.

Lauma muotoutuu surun keskellä uudelleen. Pari ensimmäistä yötä Bondi itki unissaan, ja Linda oli kovin hiljainen pari päivää, sen äiti on poissa. Nenna haeskeli ketä saisi hoitaa, se kun vietti paljon aikaa Saran kyljessä tänä kuluneena syksynä. Nyt olemme päässeet takaisin arkipäivään. Minä käsittelen suruni ajan kanssa, mutta koiralle viikkokin on paljon pitempi aika kuin ihmiselle, siis suhteutettuna elinikään. Sen vuoksi koirien oli tärkeää päästä takaisin normaaliin arkeen ja iloisiin leikkeihin mahdollisimman nopeasti.

Tässä vielä Sarasta pari kuvaa. Pentukuva on ensimmäinen kohtaaminen, Sara on minun käsissäni kolmen viikon ikäisenä. Toinen kuva on otettu viimeisenä päivänä kotona.

Belltown Blackballet 3.6.2004-11.11.2019
 

kuva: Nina Viskari


Ei kommentteja:

Viron reissulla Elsalle menestystä!

Vaikka vuosi jo ehti vaihtua ja 2024 alkaa, palaan vielä viime vuoteen. Huomasin yhtäkkiä, että olen unohtanut päivittää Viron-matkamme tulo...