lauantai 13. huhtikuuta 2013

Ripulijuttuja

Meillä on ollut vauhdikasta viime aikoina. Se vauhdikkuus ei kerro menojen määrästä vaan massujen toiminnasta.

Pääsiäisen jälkeen Sara aloitti ripuloinnin, sitten Bondilla meni maha sekaisin. Sara oli yhtenä päivänä niin poikki, että aioin viedä sen seuraavana päivänä lääkäriin, mutta sitten sen vointi kääntyi paremmaksi. Se söi koko ajan Hill'sin I/D-ruokaa sekä CaniKuria. Sara myös juo aina riittävästi, joten siitä en ollut huolissani.

Bondin vointi meni kiikunkaakun, välillä tuli ulos kiinteämpää, välillä löysempää. Se onnetonhan syö heti pellolta koirankakat, jos päästän sen irti juoksemaan. Bondi todennäköisesti on tuonut taudin tytöillekin, koska ne eivät syö (varsinkaan Linda) ulkona mitään.

Sitten sairastui Linda nyt alkuviikosta. Se meni niin huonoon kuntoon, että soitin Taikatassuun torstaina. Tiistai meni kokonaan syömättä, mutta ulos lensi vauhdilla nestettä vähän väliä ja yöt valvottiin. Sillä oli kuumetta myös. Taikatassusta sanottiin, että se pitäisi tuoda viimeistään 16.45, jotta ehditään nesteyttää (kello oli 16), ja olin töissä. Onneksi äitini oli meillä (hoitamassa potilasta), joten soitin hänelle että kävelytä Linda sinne lääkäriin nyt heti, minä ajan suoraan sinne perässä viideksi.

Lindan paino oli vain 10,3 kg (ei koskaan aikuisella iällä niin vähän), kuivuminen 10% ja kuumetta 39,8 astetta. Siltä otettiin pieni sekä iso verenkuva. Muut arvot olivat viiterajojen sisällä, mutta valkosolut olivat vähissä ja hematokriitti korkealla.

Linda sai ihon alle nestettä (suonensisäiseen nesteytykseen ei ollut aikaa ell-asemalla siinä vaiheessa) 300 ml. Ennen lähtöä se sai vielä 200 ml lisää, joten tyttö nestepatteineen näytti muskelimonsterilta tullessaan.

Antibiootti (Tylosin) aloitettiin samana iltana. Muuten jatkettiin samalla ruoalla ja lopulla CaniKuria. Perjantaina vakuutusyhtiön päätös oli tullut ja kävin töiden jälkeen Taikatassussa maksamassa laskun Lindan kanssa. Silloin punnitsin sen ja lukema oli (siis vuorokautta myöhemmin) 11,05 kg. Nestettä siis oli taas enemmän. Kysyin samalla, annanko sille Nutrisalia tms. elektrolyyttiliuosta, mutta vastaus oli ettei tarvitse kun se on jo noin pirteä. Haittaa sillä ei kuulemma voi tehdä mutta ei tässä tilanteessa hyötyäkään.

Nyt on lauantai ja ollaan päästy voiton puolelle. Linda tuotti äsken ensimmäisen kunnon kakan ja pissaaminenkin sujuu normaalisti, joskin vielä harvakseltaan. Eilen se oli aamupissan jälkeen pissaamatta siihen asti kun tulin kotiin, sitten sitä riittikin 6-7 kertaa pitkin iltaa.

Kyllä me täältä taas tullaan! Antibiootin varoaikakin on vain 7 vrk, joten tämä ei vaikuta tuleviin näyttelyihin. Myös Sara ja Bondi ovat parantuneet nyt kokonaan.

Taikatassussa todettiin, että nyt on todella paljon tautia liikkeellä, ostin viimeiset CaniKurit alluviikolla. Eläinlääkäri Johanna Vaurio ihmetteli, että mistähän Linda on näin rajun taudin raukka saanut.

Meidän piti alun perin mennä tänään Sulon kanssa koirakylpylään, mutta se nyt luonnollisesti skipattiin. Riikka ja Jenni olivat sitten siellä kahdestaan, Riikalla Sulo ja Jokke, Jennillä Iita ja Lara mukana. Sulo-poika oli ylpeänä näyttänyt muille mallia!

Ei kommentteja:

Viron reissulla Elsalle menestystä!

Vaikka vuosi jo ehti vaihtua ja 2024 alkaa, palaan vielä viime vuoteen. Huomasin yhtäkkiä, että olen unohtanut päivittää Viron-matkamme tulo...