tiistai 8. lokakuuta 2019

Loppukesän ja alkusyksyn kuulumisia

Aika vierii ja taas ollaan syksyssä. 21.7. kävin Nennan kanssa Hyvinkään näyttelyssä, ja silloin oli kova helle. Whippetit arvosteli Astrid Lundava Virosta, ja Nennan tulos oli avo ERI 3.

27.7. Pori kv:ssä arvosteli Tanya Ahlman-Stockmari ja siellä Nenna oli avo ERI 2, seuraavana päivänä Vermossa Jussi Liimataisen kehässä Nenna avo ERI 2 jälleen. Vermossa sain ilokseni veteraanikehään sekä Sammyn että Bondin, ihana nähdä vuosien jälkeen veljekset samassa kehässä! Sammy vet ERI 2 SA PU-4 VASERT ja Bondi vet ERI 3.
veljekset Sammy ja Bondi

Arne Foss (Norja) antoi Nennalle EH:n Kotkan Ruusu -näyttelyssä 10.8.2019. Se näyttely olisi saanut jäädä väliin muutenkin, sillä menomatkalla lukitsin auton niin että avaimet ja kaikki muukin jäi sisälle. Tilanne ratkesi onneksi pelastuslaitoksen avulla. Toivottavasti en tee enää samaa virhettä, sen verran ehdin pelästyä...

Elokuun puolessavälissä lähdin Vierumäen mökille koko lauman kanssa, ja kävin sieltä käsin Bondin ja Nennan kanssa Kouvolan ja Heinolan näyttelyissä. Kouvolassa 17.8. tuomarina oli Boris Spoljaric Kroatiasta, Bondi vet ERI 2 SA PU3 ja Nenna avo ERI 2 SA (PN5) VARASERT!
Heinolassa 18.8. tuomarina oli Sofie Krigholm Ruotsista; Bondi vet ERI 2 SA ja Nenna avo ERI 1 SA (PN5).

Linda onnistui saamaan kiven tms. sirun anturaansa Klaukkalantieltä eräällä lenkillä, ja sen tiimoilta kävimme neljä kertaa eläinlääkärissä... Ensimmäisellä kerralla 28.8. Tammiston Evidensiassa Esa Eskelinen poisti yhden sirun, joka näkyi reiän kohdalla. Muitakin tiivistymiä näkyi sekä siinä että muissa varpaissa. Viikon kuluttua koira oli vielä kipeämpi ja menimme uudelleen 4.9. Silloin saimme lisää kipulääkkeitä, mutta ei tehty mitään toimenpiteitä. Seuraavalla viikolla sain akuuttiajan Aistiin 9.9., mutta siellä ei oltu halukkaita kuvaamaan uudestaan vaan olisi kaiveltu umpimähkään ja mahdollisesti halkaistu antura, jolloin minä sanoin ei. Lindan tassu on joskus vuosia sitten hoidettu asiantuntevasti Aistissa ja vierasesine saatiin kerralla pois, mutta henkilökunta on vaihtunut ilmeisesti. Nyt kohdalle osui eläinlääkäri, joka ei ollut kuullutkaan whippetien "kivi anturassa" -ongelmasta. Koska Tammistoon ei ollut saatavilla aikoja Lindan omalle lääkärille  Emmi Syrjäselle, varasin ajan Apexiin Lotta Pänkälälle ja hän leikkasi Lindan tassun 13.9. Sen jälkeen alkoi paraneminen ja nyt ollaan voiton puolella. Uudestaan aloitettu Neurontin tosin on vielä päällä monta viikkoa.

Riihimäellä oli näyttelyviikonloppu elo-syyskuun vaihteessa. Lauantaina 31.8. Riihimäki NORDissa Irina Poletaeva (Suomi) arvosteli; Bondi vet ERI 1 SA VET VSP ja Nenna avo EH 4.
Sunnuntaina 1.9. Riihimäki kv. ja Jetta Tschokkinen; Nenna avo ERI 4.

Viikkoa myöhemmin kävin yksinäni Bondin ja Nennan kanssa Viron puolella Harjumaassa edestakaisin kansallisessa näyttelyssä, jossa arvosteli virolainen Reet Lint. Siellä oli viisi whippetiä, joista neljä Suomesta. Pentuluokassa Mano Sansonete Zytha Sweet 1 KP ROP-pentu, junioriuroksissa Barolito Beaufort By Ketch "Charlie" ERI 1 SA PU1 JUNSERT ROP, veteraaniuroksissa Bondi ERI 1 SA PU2 VETSERT -> EE VET CH, avoimissa nartuissa Softouch Island Lake "Haiku" ERI 1 SA PN1 SERT ja valioitui samalla Viroon sekä useaan muuhun maahan ja Nenna ERI 2 SA PN 2.

Tässä Bondin veteraanivalioitumiskuva:





Heti Viron matkan jälkeen Nenna ehti saada varpaanväliin viiltohaavan metsässä, ja se tikattiin äkkiä. Tossut jalassa hihnaulkoilua ja Porvoon näyttely jäi väliin, mikä ei kyllä harmittanut yhtään kun luin tulokset, eikä kaatosadekaan olisi houkutellut. Haavan parantelun ja fyssarikäynnin jälkeen Nenna kävi Tuuloksen ryhmiksessä, mutta pieleen meni. EH tuomarilta, joka aiemmin antoi SA:n. Katrin Raie Virosta. Nennan osalta näyttelyvuosi on nyt paketissa, ja serttiä ei siis tullut vieläkään. Varaserttejä on nyt viisi, ja avoimen luokan voittoja yhdeksän.

Ei kommentteja:

Viron reissulla Elsalle menestystä!

Vaikka vuosi jo ehti vaihtua ja 2024 alkaa, palaan vielä viime vuoteen. Huomasin yhtäkkiä, että olen unohtanut päivittää Viron-matkamme tulo...