lauantai 5. maaliskuuta 2016

Linda senioritarkastuksessa

Tällä viikolla olen kiidättänyt Lindaa lääkäristä toiseen. Tiistaina olimme Lahdessa Seppo Lambergin vastaanotolla sydäntutkimuksessa. Sivuääni on nyt 3/6 eli voimakkaampi kuin viime vuonna (vasemmalla puolella, oikealla heikompi). Sinusrytmi ok, mitraaliläppävuoto kohtalainen. Lamberg sanoi että vuodon määrä on niin pieni verrattuna sivuäänen asteeseen, että sydän ei ole laajentunut vielä juurikaan. Kuulemma valistunut arvaus on, että kahden vuoden kuluttua Linda tarvitsee lääkityksen. Tällä hetkellä se on oireeton.

Tänään kävimme Taikatassussa senioritarkastuksessa, koska totesin Lindan hampaiden tarvitsevan puhdistuksen. Verikokeiden tulos ja yleistutkimus ok, eli pääsiäisen jälkeen käydään sitten putsaamassa plakki ja hammaskivi pois. Näin sitä vain tulee hampaiden harjauksesta ja puruluista huolimatta. Viitteitä tulehduksesta tai huonoista hampaista ei ole, eikä ikenissä ole turvotusta tai verenvuotoa.

Ei kommentteja:

Viron reissulla Elsalle menestystä!

Vaikka vuosi jo ehti vaihtua ja 2024 alkaa, palaan vielä viime vuoteen. Huomasin yhtäkkiä, että olen unohtanut päivittää Viron-matkamme tulo...